Великолучківська

загальноосвітня школа I-III ступенів

Авторизація

Теги

    

Зараз на сайті

На сайті 9 гостей та відсутні користувачі

Фільтр
  • Загальношкільні батьківські збори

    Відповідно до річного плану роботи школи у  неділю, 24 березня, відбулися загальношкільні батьківські збори з порядком денним:

  • Районний семінар - практикум для вчителів, що працюють з 1 класами

    19 березня 2013 року на базі Великолучківської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар-практикум вчителів 1 класу на тему: «Особистість першокласника в контексті нового Державного стандарту початкової загальноосвітньої школи». У роботі семінару взяли участь Тулюк О.І., заступник начальника відділу освіти,  Диганич Г.І., завідуюча РМК,  Хайнас В.М., методист РМК, Бузинник М.М., методист РМК,  Абель М.К., методист РМК, дирекція Великолучківської ЗОШ І – ІІІ ступенів, вчителі 1 класів нашої школи – Молнар М.І., Рубіш Н,М., Плесканка М.Ю., Глагола М.Ю., вчителі 1 класів загальноосвітніх шкіл Мукачівського району

     

    Вчителі 1 класів провели відкриті уроки:

    З матеріалами семінару можна ознайомитися в рубриці «На допомогу вчителю»

  • «А жінка в світ приходить для любові…»


    Чи є в світі ще таке світле свято, як 8 Березня – Міжнародний  жіночий день, День жінки-матері! Воно приходить разом з весною, коли пробуджується природа, розквітають першоцвіти, коли душа прагне щастя і насолоди. Напередодні, 7 березня, у нашій школі відбувся чудовий ранок «А жінка в світ приходить для любові…», який підготували учні 9-Б та 9-В класів (класні керівники Негря С.Д., Фелдій О.В.). У святково прибраному залі звучали величні рядки про жінку-матір, линули чарівні мелодії, які подарували всім присутнім добрий настрій. Свято прикрасили ніжні весняні квіти, які одержали в подарунок усі представниці прекрасної статі.

  • У вінок Кобзареві


     

     

       Він був сином мужика

     і став володарем у царстві духа…

    І.Я.Франко

    З 4 по 12 березня у нашій школі пройшли Шевченківські дні. Про Тараса, про славного українця, діяльність якого Олександр Гаврилюк назвав величною поемою, згустком великої трагедії мільйонів пригноблених, одним з найбільших велетнів світової історії, йшла мова в ці дні на годинах спілкування, під час проведення конкурсів та літературних читань. Надовго запам’ятається всім і свято «Є в Шевченка народження дата, дати смерті в Шевченка немає», що стало підсумком Шевченківських днів (учитель Лукандій Б.Я.), бо твори Кобзаря  – це чиста криниця, до якої спрагливими вустами припадають мільйони людей у всьому світі. Вони вічно будитимуть в серцях людей благородні, високі почуття, без них, як писав П.Грабовський, «зачерствіло б людське серце».

     

  • Бал у Королівстві Ввічливості

     

    12 лютого відповідно до плану роботи шкільного методичного об’єднання класних керівників 1-4 класів  Рубіш Н.М.(класний керівник 1-Б класу) провела відкрите виховне заняття «Бал у Королівсті Ввічливості». У святково  прибраному класі, з чудовими декораціями зібралися гості та учасники свята.

    На казковий бал усіх запросив Король, Королева та 5 їх доньок-принцес (Вихованість, Доброзичливість, Щирість, Усмішка, Скромність). Про початок балу оголосив Міністр Культури і запросив усіх та вальс. Першокласниці кружляли в бальних платтях, а хлопці були справжніми галантними кавалерами.  На свято запросили і казкових героїв: Червону Шапочку з Вовчиком-братиком та Лисичку-Сестричку із Зайчиком-Пострибайчиком.

    Правда, Бешкетники хотіли кілька разів зіпсувати всім свято, але їм це не вдалося.

     

  • Шкільний конкурс «Найерудованіший четвертокласник»

     

    Відповідно до плану роботи школи 6 лютого було проведено шкільний конкурс «Найерудованіший четвертокласник». До конкурсу готувалися всі: розгадували загадки, кросворди, повторювали навчальний матеріал, розв’язували тестові завдання.

    Переможцями стали : І місце – Рубіш Наталія ( 4-В, учитель Левдер О.І.),  ІІ місце – Панкулич Юрій (4-Б, учитель Васильєва А.О.), ІІІ місце – Балог Ірина (4-В, учитель Левдер О.І.)

  • Відкритий урок з фізичної культури в 6-А класі

    Відповідно до плану роботи методичного об’єднання вчителів фізичного виховання учитель Лешко Олена Михайлівна провела відкритий урок з  фізичної  культури в 6-А класі з елементами баскетболу.

    Тема уроку: «Ведення м’яча, передачі в зустрічній колоні». Раціонально, вдумливо й дидактично грамотно визначені завдання уроку, які чітко випливають зі змісту навчального матеріалу, відповідають віковим особливостям учнів класу. Зміст уроку відповідав розвитку специфічного сприйняття - відчуття м’яча”, відчуття часу”, відчуття простору”, відчуття партнера”; розвитку уваги, мислення і пам’яті, розвитку фізичних, моральних та вольових якостей, інтелектуальних здібностей, почуття дружби, колективізму, дисциплінованості; формуванню організаторських можливостей.

     

  • Відкритий урок з української літератури у 5-Г класі

    Краще пташці на зеленій гілці,

    ніж в золотій клітці.

    Народне прислів’я

    Відповідно до плану роботи методичного об’єднання вчителів суспільно-гуманітарного циклу предметів учитель української мови та літератури Волошин Є.Ю. провела відкритий урок з української літератури у 5-Г класі на тему «Антін Лотоцький. «Михайло-семиліток» Добро і зло у творі».  До уроку готувалися групи літературознавців, істориків та мистецтвознавців. Діти підготували цікаві розповіді про київських князів, відомі архітектурні  та літературні пам’ятки часів Київської Русі (розповіді учнів супроводжувалися ілюстрацією дитячих малюнків та слайдів). Рольова гра, в якій брав участь сам Михайлик-семиліток, особливо сподобалася дітям: вони поспілкувалися з гостем, розпитали про його життя. Захоплено читали діти уривки з твору, намагаючись за допомогою засобів виразного читання передати його настрій. Логічним висновком уроку стала думка, що добро – найвища людська чеснота, воно сильніше за будь-які злі прояви. 

  • Відкритий виховний захід у 7 – Б класі

    З усіх втрат утрата часу найтяжча

    Г. Сковорода

    Відповідно до плану роботи методичного об’єднання класних керівників 5-11 класів у понеділок, 21 січня було проведено відкриту виховну годину у 7-Б класі (класний керівник 7-Б класу Драга Н.І.). На думку Наталки Іванівни, тема заняття дуже актуальна. У сучасних дітей дещо знівельоване відчуття часу, вони не завжди уміють правильно його організувати і раціонально витратити. На уроці прозвучали притчі «Бережи хвилини», «Час за гроші не купиш», прислів’я і приказки про цінність часу. Музичним супроводом до уроку стали чудові пісні із кінофільмів «17 миттєвостей весни» («Не думай о секундах свысока»), «Земля Санникова» («Есть только миг…»). Цікавими були і судження дітей про те, як вони розпоряджаються своїм часом. Підсумком заняття стали слова матері Терези про цінність життя та пам’ятка «Бережи хвилини». Виховної мети заняття  досягнуто.

  • В гостях у Мельпомени

    Напередодні Шевченківських днів, 28 лютого 2013 року, учні нашої школи долучилися до Кобзаревого слова, переглянувши постановку Ужгородського  драматичного театру «Наймичка».У заліМукачівського Будинку культури буловелелюдно.  Вистава зацікавила юних глядачів, сприймалася дуже добре, бо в ній відтворено українськийнаціональний колорит, створено цікаві образи.Гра акторів була на високому рівні, вони вдало втілили на сцені все, що хотів сказати автор. Дев'ятикласники подякували акторам гучними та щирими оплесками. Після спектаклю учні прогулялися містом, ознайомилися з історичними пам'ятками. Додому школярі поверталися лише із позитивними враженнями. А це є свідченням того, що такі заходи  потрібні і цікаві для дітей.