Великолучківська

загальноосвітня школа I-III ступенів

Авторизація

Теги

    

Зараз на сайті

На сайті 5 гостей та відсутні користувачі

Фільтр
  • Відкритий урок з образотворчого мистецтва у 4 – Б класі та тему: «Малювання композиції «Зимова казка»

     

    Відповідно до плану роботи шкільного методичного об’єднання вчителів початкових класів 17 січня 2013 року було проведено відкритий урок з образотворчого мистецтва у 4 – Б класі та тему: «Малювання композиції «Зимова казка».

    Тип уроку – комбінований урок.

    Мета уроку: поглибити знання учнів про пейзаж та холодну кольорову гаму, учити вирішувати загальний тоновий і колірний стани пейзажу. Продовжувати ознайомлювати з елементарною плановістю простору на основі спостережуваної перспективи (ближче – нижче, далі – вище, нагороджування дальних предметів близькими). Розвивати просторову уяву, виховувати естетичний смак, уміння милуватися красою рідної природи.

  • Vivat, юні академіки!

    11 січня на базі нашої школи пройшов конкурс-захист  науково-дослідницьких робіт учнів - членів Мукачівської районної філії Закарпатського територіального відділення Малої академії наук. Юні дослідники, що взяли в ній участь, мали гарну можливість представити результати власної наукової діяльності, отримати цінні рекомендації та настанови від авторитетного журі, набути неоціненного досвіду і знайти нових друзів-однодумців.

    Свої перші наукові дослідження презентували і учні нашої школи:

    Герцак Ніколета (9-Г) - «Магічна сила колискових пісень» (керівник Юрченко Н.І.),

    Голод Юрій (10-А) - «Комп*ютерна графіка» ( керівник Овчаренко С.Б.),

    Діброва Діана (11-Б) - «Авторські афоризми Ліни Костенко» (керівник Ковач З.В.),

    Кабацій Габріелла-Наталія (9-Г) - «Основні мотиви творчості поета і прозаїка Ярослава Іваня» (керівник Лукандій Б.Я.),

    Кулібаба Олександра (8-Б) - «Сучасна періодика для дітей в Україні» ( керівник Ржевська С.О.),

    Стеблак Каріна (11-Б) - «Дослідження різноманітності складу лікарських рослин своєї місцевості та причин їх знищення» (керівник Рубіш Т.М.).

     Захист науково-дослідницьких робіт є одним з найважливіших та найвідповідальніших етапів змагання. Він дає змогу виявити рівень самостійності дослідження та особистий внесок у нього автора, глибину володіння учнем матеріалом і вміння аргументувати власну точку зору.

    Як і завжди, цьогорічний захист у нашій філії пройшов на високому організаційно-методичному та науковому рівні. Це стало можливим завдяки авторитетному та компетентному журі, до складу якого увійшли працівники відділу освіти Мукачівської РДА, керівники творчих груп вчителів району. На належному фаховому рівні ними було здійснено попереднє рецензування учнівських робіт. Члени журі суворо стежили за дотриманням регламенту і норм наукової етики, задавали тон справжньої наукової дискусії, висловлювали цінні поради й настанови юним дослідникам, об’єктивно та неупереджено оцінювали представлені роботи і визначали переможців.

    Ми пишаємося тим, що двоє наших юних академіків – Кабацій Габріелла-Наталія та Стеблак Каріна – вибороли перші місця у своїх номінаціях і захищатимуть честь Мукачівського району на обласному конкурсі. Бажаємо їм успіху!

  • Відкритий виховний захід: "Шануй батька й неньку" у 4-В класі

    Згідно плану роботи методичного об’єднання класних керівників 1 – 4 класів 24 січня проведена відкрита виховна година у 4 – Б класі «Шануй батька й неньку» ( класний керівник Васильєва А.О.).

    На це свято Анжела Василівна запросила батьків дітей, дідусів і бабусь.

    Учні щиро дякували своїм рідним за турботу, піклування, тепло, допомогу, яку відчуває кожна дитина у своїй сім’ї.

    З вдячністю четвертокласники декламували вірші, співали пісні, розігрували сценки. Особливе захоплення присутніх викликала виставка сімейних фото, портрети найрідніших людей, зроблені дитячими руками.

    Виховна година пройшла у щирій, доброзичливій атмосфері.

     

     

  • Новорічні щедрування

     

    Учні 9-В класу  (класний керівник Фелдій О.В.): Балко Олександра,  Габовда Ірина, Гала Таміла, Яценович Оксана підготували новорічні щедрування.

    Дідом Морозом був Варга Віталій, Снігурочкою – Рубіш Каміла. Щедрівки виконували під музичний супровід баяна, яким майстерно володів Волошин Юрій.